درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی در کلینیک فیزیوتراپی صبای سلامت در بلوار مرزداران تهران با کادری مجرب و با استفاده از تجهیزات پیشرفته فیزیوتراپی انجام می گیرد.

بی اختیاری ادرار (UI) به هر گونه از دست دادن غیر ارادی ادرار گفته می شود. رایج‌ترین شکل آن از دست دادن ادرار در اثر تلاش یا فعالیت بدنی (مانند فعالیت‌های ورزشی) یا در اثر سرفه یا عطسه است.

بی اختیاری ادرار آزاردهنده و مخل اجتماعی است. ممکن است علت مشکلات بهداشتی و سلامت شخصی باشد. ممکن است فرصت های شغلی و تحصیلی یا اوقات فراغت را محدود کند. بی اختیاری ادرار به طور قابل ملاحظه ای خطر بستری شدن در بیمارستان و پذیرش در خانه سالمندان را افزایش می دهد. به طور گسترده ای درک شده است که UI یک موضوع بهداشتی حساس است و بسیاری از زنان به دلیل خجالت یا شرم، درمان را برای سال های زیادی به تعویق می اندازند. زنان ممکن است بر این باور باشند که UI بعد از زایمان یا با افزایش سن اجتناب ناپذیر است و ممکن است از گزینه های درمانی آگاه نباشند.

درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی

تمرین و تقویت عضلات کف لگن (عضلاتی که از مثانه و مجرای ادرار حمایت می کنند) به عنوان درمان خط اول برای زنان مبتلا به استرس، اضطرار یا ترکیبی از استرس و بی اختیاری ادرار فوری توصیه می شود.

کف لگن از عضلاتی تشکیل شده است که از اندام های لگن (مثانه و مجرای ادرار، راست روده و در زنان واژن و رحم) حمایت می کند. ماهیچه ها از ساکروم (یا استخوان دم) تا استخوان شرمگاهی در جلوی شکم گسترش می یابند.

ضعیف شدن عضلات کف لگن ممکن است با موارد زیر رخ دهد:

  • صدمات وارده در دوران بارداری و زایمان
  • جراحی لگن
  • افزایش سن
  • افزایش فشار مزمن در کف لگن 
  • اضافه وزن داشتن
  • سرفه های مزمن
  • زور زدن مزمن و بلند کردن اجسام سنگین

ضعف عضلات کف لگن در زنان به طور بالقوه می تواند مشکلاتی را ایجاد کرده و بدتر کند:

  • بی اختیاری ادرار استرسی
  • بی اختیاری ادرار فوری
  • افتادگی اندام لگن
  • کاهش احساس جنسی یا احساس شلی واژن با مقاربت

با تقویت ماهیچه هایی که مثانه و مجرای ادرار را حمایت می کنند، درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی کف لگن می تواند مشکلات ناشی از نشت ناشی از افزایش فشار در شکم (بی اختیاری استرسی ادرار) را درمان کند. هم تمرینات منظم کف لگن و هم استفاده از انقباض کف لگن در زمان سرفه یا سایر محرک‌های بی‌اختیاری استرسی می‌تواند به میزان قابل توجهی نشت را کاهش دهد. در برخی از زنان این امر می تواند نیاز به درمان جراحی برای بی اختیاری استرسی را به تاخیر بیاندازد یا از آن جلوگیری کند.

همچنین توصیه می شود که به زنان در اولین بارداری خود نیز به عنوان یک استراتژی پیشگیرانه برای UI ارائه شود.

فیزیوتراپیست‌ها توصیه‌هایی به زنان مبتلا به UI در مورد پیام‌های کلیدی بهداشت عمومی می‌دهند که سبک زندگی و رفاه را بهبود می‌بخشد، از جمله؛ کاهش وزن، کاهش مصرف کافئین و مایعات، ترک سیگار و افزایش فعالیت بدنی.

فیزیوتراپی مقرون به صرفه است

یک ارزیابی اقتصادی که تمرین ماهیچه‌های کف لگن را با دولوکستین، دارویی که برای درمان UI استفاده می‌شود، مقایسه کرد، نشان داد که تمرینات کف لگن بر دولوکستین «تسلط دارند»، ارزان‌تر و از نظر بالینی مؤثرتر.

یک ارزیابی اخیر فناوری سلامت، شواهد بالینی را بررسی کرد و چندین استراتژی غیرجراحی را مدل‌سازی کرد. نتایج نشان داد که تمرین شدیدتر عضلات کف لگن که توسط متخصص فیزیوتراپی کف لگن برای بیمار در نظر گرفته می شود، به عنوان مثال با ارائه جلسات اضافی (بیش از دو جلسه در ماه)، به علاوه تغییر سبک زندگی، بالینی ترین و مقرون به صرفه ترین استراتژی خط اول بود.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی کف لگن – درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در مرزداران – فیزیوتراپی در گیشا – فیزیوتراپی در ستارخان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست