تنیس البو یا همان سندرم آرنج تنیس بازان می تواند در اثر ضربه به آرنج یا بیشتر اوقات به دلیل فشار مکرر روی تاندون های آرنج مانند ورزش یا استفاده از ابزار خاص ایجاد شود.
اپی کندیلیت جانبی یا آرنج تنیس بازان، تورم یا پارگی تاندون هایی است که مچ دست شما را به سمت عقب از کف دست خم می کند.
این به دلیل حرکت مکرر عضلات ساعد است که به قسمت خارجی آرنج شما متصل می شود. ماهیچه ها و تاندون ها در اثر فشار بیش از حد زخم می شوند.
علائم شامل درد، سوزش یا درد در قسمت بیرونی ساعد و آرنج است. اگر فرد به فعالیتی که باعث این عارضه میشود ادامه دهد، بدتر میشود و ممکن است به مچ دست سرایت کند. گرفتن ممکن است ضعیف شود.
علائم آرنج تنیس بازان می تواند شامل درد یا ضعف در هنگام گرفتن و درد یا درد در ناحیه آرنج باشد.
این عارضه با تورم تاندون هایی که مچ دست شما را به سمت عقب از کف دست خم می کند، همراه است.
تاندون طناب سختی از بافت است که ماهیچه ها را به استخوان ها متصل می کند. آرنج تنیس بازان معمولا در مردان و زنان بین سنین 30 تا 50 سال تشخیص داده می شود.
عضلات ساعد شما که به قسمت بیرونی آرنج شما متصل می شوند، ممکن است در اثر فشار بیش از حد دچار درد شوند. هنگام انجام حرکات در تنیس، تاندون هایی که روی انتهای آرنج ما می چرخند ممکن است آسیب ببینند.
علائم تنیس البو چیست؟
در ابتدا ممکن است درد، سوزش یا درد در قسمت بیرونی ساعد و آرنج خود داشته باشید. با گذشت زمان، درد بدتر می شود. اگر به فعالیتی که باعث بیماری شما شده است ادامه دهید، درد ممکن است حتی در حالت استراحت به مچ دست شما سرایت کند. همچنین زمانی که بازو و دست خود را کف دست به سمت پایین روی میز قرار می دهید و سپس سعی می کنید دست خود را در برابر مقاومت بالا ببرید، ممکن است درد نیز ادامه یابد. همچنین ممکن است هنگام تلاش برای بلند کردن و گرفتن اشیاء کوچک مانند فنجان قهوه احساس درد کنید. گرفتن ضعیف یکی دیگر از علائم آرنج تنیس بازان است.
علائم آرنج تنیس بازان ممکن است شبیه سایر مشکلات یا شرایط پزشکی باشد، به همین دلیل برای تشخیص دقیق از فیزیوتراپیست خود کمک بگیرید.
دلایل تنیس البو
- حرکات برگشتی نامناسب در حین ورزش
- عضلات ضعیف شانه و مچ دست
- استفاده مکرر از سایر ابزارهای دستی به طور منظم
- حرکات مکرر دست
روشهای درمان
مهم است که در وهله اول از حرکتی که باعث آسیب شما شده است اجتناب کنید. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- استراحت و توقف فعالیتی که باعث ایجاد علائم می شود
- کمپرس یخ (برای کاهش التهاب)
- تمرینات تقویتی و کششی تحت نظر فیزیوتراپیست
- داروهای ضد التهاب (مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن)
اگر این درمان ها مؤثر واقع نشدند، فیزیوتراپیست یا پزشک شما ممکن است در مورد موارد زیر با شما صحبت کند:
- بستن ناحیه برای ثابت نگه داشتن آن برای چند هفته یا استفاده از بریس مخصوص همراه با فعالیت
- تزریق استروئید برای کمک به کاهش تورم و درد
- جراحی (به ندرت لازم است)
تنیس البو را می توان با استراحت و داروها برای کمک به التهاب درمان کرد. ورزش ها نیز اغلب کمک می کنند. به ندرت ممکن است جراحی برای ترمیم تاندون انجام شود.
شما می توانید با انجام کارهایی مانند گرم کردن بدن قبل از ورزش یا ورزش، افزایش آهسته فعالیت، استفاده از تجهیزات مناسب برای فعالیت ها و تقویت عضلات بازو از اپی کندیلیت جانبی پیشگیری کنید.
کلمات مرتبط :
تنیس البو – سندرم آرنج تنیس بازان – درمان سندرم آرنج تنیس بازان – فیزیوتراپی آرنج – فیزیوتراپی در مرزداران – فیزیوتراپی در تهران ویلا